Το παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας νομού Εύβοιας ιδρύθηκε με απόφαση της ΕΜΕ στις 30-04-1983 και έχει 30 και πλέον χρόνια συνεχούς παρουσίας στην επιστημονική ζωή της Εύβοιας. 
Συμβάλλει σημαντικά στη προώθηση της επιστήμης των μαθηματικών μεταξύ των μαθητών και των δασκάλων των σχολείων  του νομού αλλά και της κοινωνίας γενικότερα. 
Διοργανώνει μαθητικούς διαγωνισμούς για μαθητές Δημοτικών σχολείων (τοπικός με θέματα και ευθύνη του παραρτήματος) και για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων (πανελλήνιος με θέματα της ΕΜΕ ).
Διοργανώνει και συμμετέχει σε  ημερίδες, διαλέξεις, σεμινάρια και εκδηλώσεις επιστημονικού ενδιαφέροντος που γίνονται στη πόλη της Χαλκίδας σε άλλες πόλεις της Εύβοιας και σε αλλά μέρη της Ελλάδος. 
Βραβεύει τους ταλαντούχους μαθητές με ειδικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τη Νομαρχία Εύβοιας και τους Δήμους του νομού. 
Έχει περίπου 300 μέλη πτυχιούχους μαθηματικούς που  εργάζονται είτε ως καθηγητές στα σχολεία της δευτεροβάθμιας είτε ως καθηγητές στα φροντιστήρια της Χαλκίδας.